'Slachtoffer schietpartij Kerkrade had vaak ruzie'

© Track '88
De schietpartij in Kerkrade waarbij dinsdagavond een fietser onder vuur werd genomen, komt voor buurtbewoners niet als een verrassing.
"We hadden het verwacht", zegt een vrouw uit de buurt. "We wisten dat het een keer fout zou gaan. Hij had vaak ruzie met mensen die bij hem langs kwamen."
Schietpartij
De man werd dinsdagavond rond 22:00 uur in de Kokelestraat vanuit een voorbijrijdende auto beschoten. De fietser werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. "Ik hoorde een schot en een hoop geschreeuw", zegt de buurvrouw. "Toen ben ik gaan kijken aan het raam en zag ik hem op straat liggen."

Fietser ernstig gewond na schoten uit rijdende autoVriendelijk
Buurtbewoners zeggen dat de man regelmatig conflicten had aan zijn eigen voordeur, maar dat hij verder niet veel overlast veroorzaakte. "We hebben nooit last van hem", zegt de buurtbewoonster. "Wat hij thuis doet, dat moet hij zelf weten. Maar tegenover ons was hij altijd vriendelijk."

Ziekenhuis

De schietpartij van dinsdagavond gaat de vrouw niet in de koude kleren zitten. "Dat was flink schrikken. Ik heb weinig geslapen vannacht, maar dat maakt niks uit. Als die jongen het maar overleeft." De politie kan de verhalen uit de buurt niet bevestigen. Het onderzoek is nog volop bezig. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.