Liquidatie Sven Prins: inhoudelijke behandeling van start

De plek waar de liquidatie plaatsvond. Inzet: Sven Prins. © Beeld: archief L1
De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen drie verdachten van de moord op Sven Prins uit Brunssum gaat maandag van start.
Voor de zaak zijn vier dagen uitgetrokken, verspreid over twee weken. Donderdag 7 december komt het Openbaar Ministerie met een strafeis.

Liquidatie

Sven Prins werd twee jaar geleden tijdens een achtervolging door Brunssum beschoten. Eenmaal uit de auto werd vlak over de gemeentegrens in Heerlen doodgeschoten. De Brunssumer was een bekende van de politie uit het drugsmilieu.

Undercoveragent

De politie stelde alles in het werk om de verdachten van de liquidatie op te pakken. Hiervoor werd een undercoveragent ingezet. De agent infiltreerde in een gezelschap dat zich onder meer bezig hield met drugs- en wapenhandel.

Omgelegd

Sergio K. (27), Jurandy T. (31) en Xionel B. (39) bekenden tegenover de agent dat ze Prins hadden omgelegd. Er zou sprake zijn van een afrekening, omdat een van de verdachten een conflict had met hem.

Valse verklaring

Enkele weken geleden ontstond er ophef in de zaak. Een Belgische vrouw kwam met een valse tip om op die manier tipgeld op te strijken. Later meldde ze telefonisch dat het om bluf ging.
De inhoudelijke behandeling begint maandag om 09:00 uur. L1-verslaggever Nils Rompen volgt de zaak via Twitter.