Terrasbezoek Maastricht iets duurder, maar onder gemiddelde

© Jean-Pierre Geusens
Een bezoek aan het terras in Maastricht is iets duurder geworden dan vorig jaar. Een rondje kost nu 22,03 euro. Dat is een stijging van 2,2 procent.
Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van onderzoek horeca-adviseur Van Spronsen & Partners, dat de consumptieprijzen heeft onderzocht in 21 grote steden.

Lichte stijging

Vorig jaar was je in Maastricht nog 21,55 euro kwijt voor twee koffie, twee glazen fris, twee bier en twee rosé. De prijs is dus met 48 cent gestegen. Ondanks deze stijging blijft Maastricht wel onder het landelijk gemiddelde. In de grote steden ben je gemiddeld 22,64 euro kwijt voor een rondje. Uit het onderzoek van de horeca-adviseur blijkt verder dat liefhebbers van frisdrank het goedkoopst uit zijn in onze provinciehoofdstad. Een glaasje cola kost hier slechts 2,33 euro.

Ranglijst

Maastricht staat net als vorig jaar op de vijftiende plek op de ranglijst. Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is 25,10 euro. Den Haag (24,38 euro) en Den Bosch (24 euro) volgen op plek twee en drie. In Zwolle ben je het voordeligst uit. Daar kost een rondje 21,35 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!