Gelderland wacht op 'spoorambities' met geld Maaslijn

© Archief L1
De provincie Gelderland wil nog niet over de brug komen met 7,5 miljoen euro voor elektrificatie van de Maaslijn; de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen.
Dat meldt De Gelderlander.

Andere ambities
Eerder zegde Gelderland wel al de eerste 7,5 miljoen toe, met als toelichting dat de rest afhankelijk is van andere 'spoorambities' in de provincie. Die situatie is nog niet veranderd, stelt een woordvoerder van de provincie Gelderland in de krant: "Er zijn meer spoorknelpunten waar een besluit over genomen moet worden."

Toezeggingen

Wat de consequentie is als Gelderland de laatste 7,5 miljoen euro niet wil bijdragen, is onzeker. Het rijk zegde 61,5 miljoen euro toe, Limburg 35 miljoen en Noord-Brabant 18 miljoen. Gelderland zou voor in totaal 15 miljoen euro meedoen.

Commissie in de trein

In Limburg is afgesproken dat Provinciale Staten een brief opstellen waarin Gelderland tot betalen wordt gemaand. Het plan is om die met de voltallige Statencommissie per trein naar Nijmegen te brengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!