Buitenring Parkstad vermoedelijk twee jaar eerder klaar

© Geonius
De Buitenring Parkstad is zeer waarschijnlijk al medio 2019 klaar. Dat is bijna twee jaar eerder dan verwacht.
PvdA-gedeputeerde Eric Geurts heeft dat laten weten aan het Limburgs Parlement.
Onteigening
De versnelling is het gevolg van een in maart gewonnen onteigeningsprocedure over een stuk grond in Nuth.Daardoor kan de hele Buitenring worden aangelegd, inclusief de aansluiting op de A76 in Nuth. Aanvankelijk zou dat deel pas in 2021 gereed zijn. Dit voorjaar werd al duidelijk dat er forse tijdwinst zou zijn, maar nog niet hoeveel.

Lees ook: Buitenring eerder klaar dan gepland
In maart liet de gedeputeerde al weten dat de zaak over de grond was gewonnen. Maar dat nog moest worden bekeken wat dat voor de planning betekende. Dat is nu dus gebeurd.
Addertje
Er zit wel nog een klein addertje onder het gras. Want de definitieve juridische afhandeling om de grond in eigendom te krijgen, is op 20 juni een uur van tevoren afgelast. De eigenaar van de grond heeft de rechter namelijk gewraakt.

Kort geding

Om de noodzakelijke start van de werkzaamheden in augustus af te dwingen, heeft de provincie nu een kort geding aangespannen. Dat dient op 10 juli. Gedeputeerde Geurts gaat er vooralsnog van uit dat op die manier de tijdwinst daadwerkelijk kan worden gerealiseerd.