Camiel Eurlings moet te biecht vanwege mishandeling

© EPP
Camiel Eurlings moet van NOC*NSF te biecht vanwege de mishandeling van zijn ex-vriendin.
De sportkoepel worstelt met het feit dat Eurlings nooit iets heeft willen verklaren over de mishandeling van zijn ex. Dat schrijft de Volkskrant.

Gesloten deuren

In 2015 deed de ex-vriendin van Eurlings aangifte vanwege mishandeling. Zij liep naar eigen zeggen een gebroken elleboog, een hersenschudding en kneuzingen op. Justitie behandelde de zaak achter gesloten deuren. Eurlings kreeg een werkstraf van 40 uur en hoefde niet meer naar de rechter.
Ongemakkelijk
De veroordeling leverde een ongemakkelijke situatie op. En dat is de reden dat de NOC*NSF aan Eurlings vraagt om een verklaring te schrijven. "Hij berokkent de sport nog steeds schade", vertelt een bestuurslid aan de Volkskrant. "Dit gaat niet vanzelf weg", zegt een ander bestuurslid. "Er is rust nodig. En wij zijn toch het gezicht van de Nederlandse sport. Het is daarom aan hem om iets te doen."

Passend moment
Zijn woorvoerder Jan Driessen erkent aan de Volkskrant dat Eurlings zich beraadt op het geven van een toelichting, al kan hij nog niet zeggen hoe die eruit komt te zien. "Het kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld dat zijn advocaat Geert-Jan Knoops uitlegt wat er precies aan de hand is geweest. Het is aan Camiel om dit te bedenken en een passend moment te kiezen."

NOC*NSF hoopt dat met de verklaring de rust rondom Camiel Eurlings weer zal terugkeren. Eerder dit jaar ontving NOC*NSF ook een brief van een vader wiens dochter slachtoffer is geweest van seksueel misbruik in de sport. De vader wees de bestuurders op hun moraliteit.