1Lunch: Zweten of verzuipen op Pinkpop?

© iStock
* Tropische temperaturen* Pinkpop van start* Ontslagen in de zorg1Lunch: tussen de kroketten en een omelet door als eerste op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.
LIVE: Pinkpop 2015
Eindelijk is het zover. Festival Pinkpop in Landgraaf staat op het punt van beginnen. De campings stromen vol en het gerstenat vloeit nu al rijkelijk. Om 15:30 uur gaan de poorten van het Megalandterrein open. 1Limburg is er live bij.

Zweten en schuilen

Het kwik schiet donderdag al snel omhoog. Er worden temperaturen verwacht van boven de 30 graden. Genieten van het mooie weer kan maar even. In de namiddag en avond worden namelijk fikse onweersbuien verwacht. Daarbij is lokaal kans op veel regen, hagel en zware windstoten. Pinkpopgangers zijn gewaarschuwd. Tijdens de vorige editie bleek dat het kan spoken in Landgraaf.

Roda opent thuis

Na een jaartje afwezigheid is Roda JC komend seizoen weer terug in de eredivisie. De 'trots van het zuiden' opent het voetbalseizoen in de eigen 'koempeldome' tegen Heracles Almelo. Het duel vindt plaats op zaterdag 8 augustus.
Campings op Pinkpop stromen vol. © Judith van Kessel

Slimme camera's in Noord-Limburg

Slimme camera's moeten inbrekers en ladingdieven weren uit Venlo en Venray. Op industrieterrein Smakterheide in Venray en op elf Venlose bedrijfventerreinen moet verbeterde bewaking ervoor zorgen dat het personeel van bedrijven zich 's avonds veiliger voelt.
Kopzorgen thuishulpen
Huishoudelijke hulpen van De Zorggroep zijn slachtoffer van veranderingen in de zorg. Het personeelsbestand wordt flink uitgedund. 250 van de 1300 medewerkers verliezen hun baan. Vooral zorgverleners in Midden-Limburg zijn de klos.

Oranje onderuit

De Oranjevrouwen, onder leiding van de Roermondse coach Roger Reijners, hebben hun tweede groepsduel op het WK in Canada verloren. In de laatste minuut gingen de leeuwinnen onderuit tegen China.

Na de lunch:

Vanmiddag wordt de uitspraak verwacht in de Heerlense zedenzaak. Justitie heeft vier jaar celstraf geëist tegen hoofdverdachte Sianley F. (28). Hij zou twee minderjarige meisjes hebben gedwongen tot betaalde seks. F. zou de helft van de inkomsten hebben opgestreken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!