LVK-componist: 'Ik heb het andere lied nooit gehoord'

© L11 Alaaf
Frans Hermans, componist van het LVK-lied dat woensdag uit de race is gehaald, is zich van geen kwaad bewust.
"Ik heb het andere carnavalslied nog nooit gehoord", laat hij in een reactie aan L1 weten.

Plagiaat

Volgens een commissie van het LVK leek het nummer dat Hermans voor Kelly van de Lump schreef, te veel op 'Vastelaovend is pas Cool', een nummer uit de finale van het Tiener Vasteloavend Konkoer in 2015. "Ik kan er niet over oordelen, ik ken dat andere nummer niet", aldus Hermans.

Snel gegaan

Hermans laat weten dat hij bij het schrijven van zijn lied niet geluisterd heeft naar het TVK-nummer. "Dat proces is snel gegaan, dat heeft bij elkaar niet meer dan een half uur geduurd. Met een gitaar erbij, akkoordjes gezocht, leuke tekst opgeschreven en de melodie had ik in het hoofd. Dat heb ik doorgestuurd en toen is het verder gearrangeerd."

Sneu

Hermans werd persoonlijk geïnformeerd door de organisatie van het LVK over de maatregel en vindt het vooral sneu voor Kelly. "Kelly had zich er zo op verheugd om haar liedje in de finale te laten horen. Ze heeft me vandaag zelf gebeld. Kelly deed het geweldig in het circuit en had graag het volgende stapje naar de finale gemaakt."

Geen bezwaar

Hermans is niet van plan om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de LVK-commissie. "Ik ken het andere nummer niet. Het zal een vakkundige jury zijn, en als zij vinden dat het te veel lijkt op een ander nummer, dan is dat zo". De organisatie van het LVK heeft de commissie vorig jaar in het leven geroepen, naar aanleiding van een soortgelijke plagiaat-discussie over een lied uit Herkenbosch.
Zondag is de bekendmaking van de twintig finalisten van het LVK live te volgen via L1 Radio en L1 Alaaf.