Schoenenzaak eert Tom Dumoulin met speciaal schoeisel

© 1Limburg
De Maastrichtse schoenenzaak Meulenhoff heeft ter ere van de historische Giro-zege van Tom Dumoulin speciale roze 'Giro-schoenen' gemaakt. De wielrenner zelf heeft ook een paar gekregen.
Het andere bijzondere en exclusieve paar prijkt in de speciaalzaak aan de Wolfstraat.

Giro-schoen

"Ik volg Tom Dumoulin al jaren op de voet. Toen hij vorig jaar als eerste Nederlander ooit de Giro d'Italia op zijn naam schreef, wilde ik iets speciaals voor hem doen", zegt ontwerper Carlo Meulenhoff. Hij besloot daarop speciale schoenen te ontwerpen. De 'Giro-schoen', zoals Meulenhoff het schoeisel zelf noemt.

Maat

Op de zijkant van de schoenen staan foto's van de Giro-winnaar; op een kant staat een foto van de bergetappezege en op de andere kant een foto van de huldiging in Maastricht. De ontwerper wilde Dumoulin de schoenen natuurlijk graag cadeau doen. Klein probleempje, hij wist de maat van de renner van Team Sunweb niet. "Ik heb naar foto's gekeken en ingeschat dat hij maat 44 zou kunnen hebben. Achteraf bleek dit ook nog te kloppen. De schoen zat als gegoten."

Straat

Door het drukke schema van de wielrenner heeft het even geduurd voordat Meulenhoff hem de schoenen kon overhandigen. "Hij liep hier toevallig door de straat met zijn vriendin. Toen heb ik hem meteen aangesproken en hem de Giro-schoenen gegeven. Hij was er heel blij mee", zegt de schoenenontwerper trots.

Cadeau

Zelf een paar bemachtigen zit er (helaas) niet in. De schoenen zijn namelijk niet te koop. "Het was niet commercieel bedoeld. Het was écht een cadeautje voor Tom", zegt Meulenhoff. "Een paar heeft Tom. Het andere paar staat bij ons in de winkel als een soort kunstobject."
© 1Limburg

Feyenoord

Het is niet voor het eerst dat de Maastrichtse zaak bijzondere schoenen maakt. Toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, mocht Meulenhoff voor een Limburgse fan schoenen ontwerpen. "Die hebben toen ook op Facebook gestaan. Na amper een half uur hadden de schoenen al meer dan 30.000 likes", zegt hij. Toch kon niet iedereen de Feyenoord-schoen waarderen. De club uit de havenstad hing een dag later namelijk boos aan de lijn. "Het logo van Feyenoord stond achterop de schoen. En dat mocht niet."
© Meulenhoff Schoenen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!