Weinig hardrijders in A2-tunnel

© ANP
Het lijkt erop dat de permanente trajectcontrole in de A2-tunnel in Maastricht zijn vruchten afwerpt.
Dit meldt De Limburger.

‘Bijzonder laag cijfer’

In de eerste zes weken nadat het camerasysteem in de onderste tunnelbuis (A2-Zuid) in gebruik is genomen zijn er zo’n 3300 snelheidsbekeuringen uitgeschreven. Dit is volgens het verkeersparket van het Openbaar Ministerie in Utrecht een ‘bijzonder laag cijfer’ voor een drukke autosnelweg met veel internationaal verkeer.

Op je snelheid letten

Woordvoerder Ernst Koelman zegt daarbij wel dat het genoemde aantal snelheidsboetes in de Willem-Alexandertunnel betrekking heeft op de periode van 20 maart tot 1 mei. "Toen werd op het A2-tracé in en bij Maastricht nog aan de weg gewerkt, waardoor automobilisten in de regel toch wat meer op hun snelheid letten. Maar daar staat dan weer tegenover dat ter plekke voor het eerst permanent op snelheid wordt gecontroleerd."

Ontevreden

Maar ook in andere opzichten bestaat tot nog toe geen enkele reden voor ontevredenheid, zegt RWS-woordvoerster Suzanne Maas tegen De Limburger. "Via onze monitors hebben we permanent zicht op de verkeersstromen in de tunnel. We kunnen niet anders concluderen dan dat alles bijzonder soepel loopt."
De eerste bekeuringscijfers voor de overige drie tunnelbuizen zijn nog niet bekend.