'Inval Satudarah-panden tijdens verjaardagsfeestje'

© L1
De inval van de politie dinsdagavond in twee panden in Venlo is volgens betrokkenen gebeurd tijdens een verjaardagsfeestje.
Bij dat feestje waren familieleden, vrienden en buren aanwezig.

Drugs

De politie liet weten dat er vijf personen zijn aangehouden. Na doorzoeking van de panden aan de Bevrijdingsweg zijn ook softdrugs gevonden.

Intimiderend

Een van de aanwezigen zegt dat de mensen op het feestje slecht zijn behandeld door de politie. "Het optreden van de politie zwaar intimiderend." Zo zou een zwangere vrouw zijn meegenomen omdat ze geen ID-bewijs bij zich had. weten. "Ze hebben daar hun eigen redenen voor."
Audio: Inval Satudarah Venlo tijdens verjaardagsfeestje (12 apr 2017)

Zwanger

"Dat vind ik zwaar onterecht. Mijn vrouw is vijf maanden zwanger. In de cel hebben ze alles van haar afgenomen, zelfs haar bh. We hebben hier vier uur moeten wachten voordat er iets ging gebeuren. In de tussentijd konden kinderen niet naar de wc en mocht een moeder niet naar haar kind van 9 dat alleen thuis was."

Geen clubhuis

Dat het pand een clubhuis is van Satudarah wordt door de betrokkenen ontkend. "We verzamelen ons wel eens hier, we drinken een drankje en voor de rest stelt het niets voor." Waarom de politie de panden binnenviel, zeggen de betrokkenen niet te weten.
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!