Designer Outlet opnieuw meest succesvolle outlet van Europa

Shoppen in de Designer Outlet in Roermond. © ANP
De Designer Outlet Roermond is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het economisch meest succesvolle outletcentrum van Europa.
Dat blijkt uit het 'Outlet Centre Performance Report Europe 2017'. Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd door adviesbureaus Ecostra en Magdus.

Succesvol

Er deden in totaal 82 fabrikanten van zo'n 120 merken mee aan het onderzoek. Hen werd gevraagd naar de economische prestaties van hun winkels in de verschillende outletcentra in Europa. De resultaten werden vervolgens per outletcentrum met elkaar vergeleken. De Designer Outlet van de McArthurGlen-group in Roermond kwam daarbij als beste uit de bus.
Het is de vijfde keer sinds de start van het jaarlijkse onderzoek (2009) dat de McArthurGlen-group er met de prijs vandoor gaat.

Merken

In het onderzoek werd de fabrikanten ook gevraagd welke merken ze het liefst als buren hebben in een outletcentrum. De voorkeur van de fabrikanten blijkt uit te gaan naar Ralph Lauren (34,5 procent), Nike (24,1 procent) en Tommy Hilfiger (17,2 procent), meldt FashionUnited.