Politie verwacht topdrukte bij DNA-afname in zaak Nicky

Nicky Verstappen verdween tijdens een jeugdkamp in 1998.
De politie houdt er rekening mee dat meer mannen meedoen aan het DNA-onderzoek in de Nicky Verstappen zaak dan er zijn opgeroepen.
Mannen die geen uitnodiging hebben ontvangen of pas op een later moment zijn opgeroepen, zouden zich wel eens op de eerste dag kunnen melden. Dat betekent dat er zaterdag meer dan 1250 mannen hun wangslijm gaan afstaan, zo zegt de politie.

Vrijwillig

Er zijn 21.500 mannen uitgenodigd om mee te doen met het DNA-verwantschapsonderzoek, maar mannen kunnen ook vrijwilig DNA-afstaan op één van de afgiftepunten.

Extreem hoog

Uit eerdere ervaringen in de moordzaak rond Marianne Vaatstra blijkt dat de opkomst daar op de eerste dag extreem hoog was. Daarom heeft de politie enkele mobiele afnameteams achter de hand die op ieder moment kunnen bijspringen. Overigens wordt niemand geweigerd die zich zaterdag zonder uitnodiging meldt.

Laatste strohalm

Nick Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na de verdwijning werd hij in de buurt van het zomerkamp dood gevonden. Een dader werd ondanks jarenlang en uitgebreid onderzoek nooit gepakt. Dit onderzoek is voor politie en justitie de laatste strohalm om de dader te vinden.