Files van Verstappen-fans onderweg naar Spa

Drukte bij de campings rond het circuit van Spa-Francorchamps © ANP
Formule 1-liefhebbers die onderweg zijn naar het circuit van Francorchamps moeten niet denken dat ze het gaspedaal flink kunnen intrappen op weg naar de Grand Prix van België.
Al meteen na de grens bij Eijsden staat vrijdagmorgen een file. Ook verderop langs de route via Verviers en Spa naar Francorchamps staat het vast.

Thuisrace

Tienduizenden Nederlandse autosportliefhebbers gaan naar Spa voor de thuisrace van Max Verstappen. Een groot deel is vrijdagmorgen al vertrokken, om ook op tijd te zijn voor de vrije trainingen die vrijdag om 10:00 uur beginnen. De race zelf start zondagmiddag om 14:00 uur. 1Limburg volgt de prestaties van Max Verstappen op het Waalse asfalt zoals altijd in een liveblog.
Audio: Verstappenfans amuseren zich op parkeerplaats Knuvelkes (25 aug 2017)

Entertainment

Voordat de Verstappenfans in België de file induiken, kunnen ze op verzorgingsplaats Knuvelkes langs de A2 bij Eijsden zelf nog even een pitstop maken. De BOVAG heeft daar een speciale Max Verstappen-pleisterplaats ingericht met een koffiebar, massages en ander vermaak.
© Jean-Pierre Geusens

Kijk voor de actuele verkeersinformatie op 1Limburg.nl/verkeer

© Jean-Pierre Geusens

Nieuwe helm

De 19-jarige Limburgse coureur rijdt dit weekend met een speciale, knaloranje helm. Die werd vrijdagochtend gepresenteerd.