Van Rey haalt uit naar 'pyromane' burgemeester

© ANP
Jos van Rey heeft hard uitgehaald naar 'zijn' burgemeester Rianne Donders. Volgens de omstreden politicus is de burgemeester van Roermond een 'politieke pyromaan'.
Van Rey is tegenover De Limburger fel in zijn reactie op Donders, die eerder het plan opperde om wethouders en raadsleden te schorsen zolang ze verdachte zijn in een strafzaak.



Veroordeeld

De opmerkingen van Donders kwamen niet uit het niets; Roermonds raadslid Van Rey werd onlangs in hoger beroep veroordeeld voor onder meer corruptie en fraude. Hij vecht zijn zaak nu aan bij de Hoge Raad. Ontwikkelingen die volgens Donders niet goed zijn voor het imago van de plaatselijke politiek.


Politieke pyromaan

Van Rey reageert tegenover de krant op wonderlijke wijze, door de burgemeester 'politieke pyromaan' te noemen. "Ze steekt telkens het brandje aan, gilt dat ze niet kan blussen en kijkt dan toe naar de schade die zij aanricht", zo zou hij hebben gezegd. Daarnaast vindt hij de uitspraken van Donders 'een burgemeester onwaardig.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!