Rijk akkoord met kleinschalige asielopvang in Limburg

De opvang van vluchtelingen op Sportpark Glanerbrook. © MGL/Jean-Pierre Jans
Het Limburgs plan om vluchtelingen kleinschalig op te vangen krijgt groen licht vanuit Den Haag.
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff maakte dat woensdagmiddag bekend, melden Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.

Belangrijk signaal

In een uitgebreide brief aan de Tweede Kamer laat Dijkhoff weten dat de 'brede roep om kleinschaliger opvang' een belangrijk signaal is dat hij niet kan negeren.

Snel beginnen

Nu de staatssecretaris groen licht geeft voor kleinschalige opvang, zal naar verwachting het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, snel kunnen beginnen met de inrichting van kleine(re) noodopvanglocaties waar tijdelijk vluchtelingen kunnen worden opgevangen.

Lees ook: Getreuzel rond opvang vluchtelingen ergert gouverneur

Wens van Bovens
Kleinschalige noodopvang is de wens van gouverneur Theo Bovens, zoals hij dat ook schreef in zijn brief aan Dijkhoff. Welke Limburgse locaties specifiek in beeld zijn voor kleinschalige opvang, is niet duidelijk. Gouverneur Bovens is op dit moment op werkbezoek in China.

Tegen COA in
Met de omarming van kleinschalige noodopvang gaat staatssecretaris Dijkhoff in tegen de nadrukkelijke wens van het COA, dat vooral grote opvanglocaties wil inrichten. Dat is goedkoper, efficiënter en kost minder menskracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!