Arrestatieteam slaat Venlonaar in boeien bij grote drugsactie

De locatie in Blerick waar de drugsverdachte werd opgepakt. © L1
Bij een grote drugsactie van de politie zijn woensdag rond 06:00 uur invallen gedaan in onder meer Venray, Nieuw-Bergen en Venlo. Daarbij werd een 27-jarige man uit Venlo opgepakt door een arrestatieteam.
In totaal werden er op 13 plekken in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland invallen gedaan. Het onderzoek richt zich op de handel in chemicaliën en verdovende middelen.

Vuurwapengevaarlijk

Er werd een arrestatieteam opgeroepen, omdat de Venlonaar mogelijk vuurwapengevaarlijk zou zijn. Behalve de man in Venlo werden in Geldrop ook vier mannen van 57, 52, 41, en 28 jaar gearresteerd. De 52-jarige man, door de politie beschouwd als hoofdverdachte, werd ook door een arrestatieteam van zijn bed gelicht. Ook hij zou vuurwapengevaarlijk zijn.

Locaties

Agenten vielen rond 06:00 uur een loods binnen in Nieuw-Bergen en woningen in onder andere Venray, Venlo, Geldrop, Helmond, Velddriel en Someren. De vijf verdachten zijn meteen bij de start van de actie aangehouden. Het vijftal zit vast voor verder onderzoek en zit in volledige beperkingen. Zij mogen geen contact hebben met de buitenwereld.
De politie gaat nog een groot gedeelte van de dag door met de drugsactie. Alle locaties worden uitgebreid doorzocht door agenten.
Audio: politieactie drugsonderzoek Venlo Venray Nieuw Bergen (31 jan 2018)