DSM opent fabriek voor kindervoeding in Rwanda

© Istock
Chemiebedrijf DSM neemt een fabriek voor prenatale en kindervoeding in gebruik in het Afrikaanse Rwanda.
De fabriek in de hoofdstad Kigali wordt geopend door de hoogste baas, Feike Sijbesma. Daarmee wordt DSM de eerste grootschalige producent van prenatale voeding en kindervoeding op het Afrikaanse continent.

Ondervoeding

Sijbesma: "Belangrijk is dat we de ondervoeding die zich overal in de wereld voordoet bestrijden. DSM doet daar ook aan mee via voedselhulp maar dat is geen model dat bestendig is. Uiteindelijk zullen we lokaal gezonde voeding moeten produceren."

Economie

De fabriek in Rwanda gebruikt soja die wordt gekocht bij 9000 kleine boeren die daarmee dus ook een extra inkomen krijgen. "Dit geeft een vliegwiel aan niet alleen de bestrijding van ondervoeding maar ook aan de economie. De beste manier om honger te bestrijden is om uit de armoede te komen" aldus Sijbesma.

Eigen benen

DSM neemt daarmee zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid stelt Sijbesma en dat kan volgens hem prima samengaan met het commerciële belang van DSM. Hij verwacht dat de fabriek in Rwanda over twee jaar financieel op eigen benen kan staan. Daarna wil DSM ook in andere Afrikaanse landen soortgelijke fabrieken gaan bouwen.