'Geen machtsmisbruik NS bij aanbesteding Limburgs OV'

De bussen van NS-dochter Abellio zouden er in Limburg zo uitgezien hebben © DOOR/Abellio
Kartelwaakhond ACM ziet af van een boete voor de NS wegens machtsmisbruik bij de aanbesteding van de openbaar vervoersconcessie Limburg.
Hoewel de NS in de ogen van de ACM de spoorwegwet op vier kleine punten overtrad, had dit geen invloed op de kans van concurrenten om de concessie ter waarde van 1,5 miljard euro in de wacht te slepen.

Abellio

Dit melden bronnen rond het onderzoek aan de Volkskrant. Een woordvoerder van de NS bevestigt het bericht. NS-dochter Abellio heeft de aanbesteding, voor een periode van 15 jaar, gewonnen. NS en Veolia zijn vrijdag per brief door de ACM op de hoogte gesteld van het definitieve oordeel. De kartelautoriteit stelde het onderzoek in naar aanleiding van klachten van Veolia.
De uitkomst van het ACM-onderzoek is opmerkelijk. Afgelopen donderdag meldde De Telegraaf nog op basis van een conceptrapport van de kartelwaakhond dat de NS een miljoenenboete zou krijgen.

Lees hier alle eerdere berichtgeving over de aanbesteding van het openbaar vervoer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!