L1 start met online-serie WijZijnLimburg

L1 is maandag begonnen met een nieuwe serie die uitsluitend online te zien is.
De filmpjes van #WijZijnLimburg belichten sociale initiatieven in de provincie.

Provincie

De nieuwe serie is een samenwerking tussen L1 en de Provincie Limburg. Via persoonlijke verhalen worden verschillende projecten uitgelicht. De eerste aflevering gaat over de 12-jarige Bram, die als vrijwilliger werkt in een verzorgingshuis in Herkenbosch.

Bereik

De Provincie Limburg zoekt de samenwerking met L1 omdat de regionale omroep via haar online platforms de meeste mensen bereikt. Distributie is cruciaal op sociale media. "We willen zoveel mogelijk mensen bereiken. Juist om de mooie dingen van Limburg te laten zien. Om te inspireren, zodat mensen de filmpjes zien en zeggen: dat kan ik ook!", aldus gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen.

Constructief

L1 houdt zelf de eindredactie over de filmpjes. Programmamaker Maurice de Heus ziet de serie als een voorbeeld van nieuwe, constructieve journalistiek. "L1 heeft een waakhond-functie, maar als regionale omroep hebben we een bredere verantwoordelijkheid. Verbinding hoort daar ook bij. Net zoals betrokkenheid. Die elementen laten we terugkomen in #WijZijnLimburg," zo zei hij in L1-programma AvondGasten.
Mensen kunnen zelf hun initiatieven en ideeën aanbrengen bij L1 of de Provincie Limburg. Een vijftal verkenners bracht afgelopen jaar een aantal projecten in kaart. "We hopen dat er nog meer pareltjes zijn", zo zegt
Van Rijnsbergen.