Wethouder Onderbanken in beeld voor functie in Roermond

© iStock
De 30-jarige Rens Evers is één van de twee beoogde wethouders voor GroenLinks in Roermond. Evers is nu nog wethouder in Onderbanken.
De andere GroenLinks-wethouder blijft Marianne Smitsmans. Onder haar leiding werd GroenLinks de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen.

Twee wethouders

De partij ging van vier naar zeven zetels. Daarom mag GroenLinks nu ook twee wethouders leveren, in plaats van eentje de afgelopen periode. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de nieuwe coalitie nog maar uit vier partijen bestaat. Naast GroenLinks zijn dat CDA, Democraten Swalmen en D66.

Onbespreekbaar

In de vorige coalitie zaten ook nog PvdA en VVD. Maar de PvdA is uit de gemeenteraad verdwenen en de VVD mag niet meer meedoen omdat die partij voor de verkiezingen wel wat zag in samenwerking met de LVR van Jos van Rey. Voor de andere partijen was dat onbespreekbaar.

Burgemeester

GroenLinks-wethouder in spe Rens Evers is sinds vier jaar wethouder in Onderbanken. Daarvoor was hij acht jaar raadslid. Evers is de zoon van oud-gedeputeerde en huidig burgemeester van Nederweert Henk Evers.

Lijsttrekker

Hij zou lijsttrekker worden voor GroenLinks bij de verkiezingen in november voor de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente Beekdaelen. Daarin gaan Onderbanken, Schinnen en Nuth op. Maar nu hij wethouder in Roermond wordt, moet GroenLinks daar op zoek naar een nieuwe kopman of -vrouw.
Evers zegt zeer vereerd te zijn met de voordracht in Roermond. "Een geweldige stad om te werken, wonen en leven", aldus Evers.

Bekende namen

De wethouderskandidaten van de overige coalitiepartijen zijn dezelfde als de afgelopen periode. Voor het CDA is dat Angely Waajen, voor Democraten Swalmen Frans Schreurs en voor D66 Ferdinand Pleyte.
De coalitie van GroenLinks, CDA, Democraten Swalmen en D66 kan rekenen op 17 van de 31 zetels in de gemeenteraad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!