Limburgs CDA staat wel achter meppend raadslid

Het CDA Limburg vindt het geen enkel probleem dat het tot twee keer toe voor mishandeling veroordeelde raadslid Julien Penders op de kandidatenlijst komt te staan.
Penders is kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Echt-Susteren. Het landelijke partijbestuur ziet dat niet zitten, maar voor zowel de provinciale afdeling als de lokale fractie van de partij is het geen probleem.

Schedelfractuur

Penders mishandelde tot twee keer toe iemand. Beide keren werd hij veroordeeld. In een van de twee zaken sloeg hij in een café in Maastricht iemand zo hard op het hoofd, dat het slachtoffer er een schedelfractuur aan overhield.
"Een veroordeling past niet bij de grondhouding van een politicus", zegt een woordvoerder van het landelijk bestuur. Er wordt nog gekeken of zijn kandidatuur tegengehouden kan worden, maar de kans dat dit lukt lijkt klein.

Ongemakkelijk

Schroeder vindt het persoonlijk een ongemakkelijke situatie dat mensen met een veroordeling op de lijst staan. "Van de andere kant mogen mensen fouten maken. Hij was toen 21, nu is hij 28 jaar oud. Je moet mensen een nieuwe kans geven."
Julien Penders weigert na al die jaren nog steeds te reageren op de kwestie.