PvdA en SP Venlo kritisch op taxigebruik wethouder Satijn

© Stefan Koopmans
Coalitiepartij PvdA en de SP in Venlo zijn kritisch op het taxigebruik van VVD-wethouder Stephan Satijn.
De VVD-wethouder laat zich voor vele duizenden euro’s met een taxi rondrijden binnen de eigen gemeente, op kosten van de belastingbetaler. Zo blijkt uit onderzoek van L1.

Binnen gemeente

Van de 184 ritten vorig jaar waren er zo'n 100 binnen de gemeente Venlo. Satijn kreeg ook deze ritten betaald, maar volgens de eigen gemeenteregels worden reiskosten voor vervoer binnen de gemeente niet betaald. "De wethouder ontvangt een vergoeding voor reis- en verblijfskosten die hij maakt in verband met reizen buiten de gemeente Venlo," zegt de verordening voor wethouders en raadsleden.

Soberheid

PvdA en SP vinden zijn taxigedrag ongepast omdat de belastingbetaler hiervoor moet opdraaien. "En zeker voor een wethouder die korte ritjes maakt en alleen maar in de stad hoeft te zijn, moet je daar een taxi voor laten komen?", vraagt Alexander Vervoort van de SP zich af. PvdA-fractievoorzitter Hay Janssen zegt erover: "Wat ik verwacht van het college is dat er soberheid wordt betracht en dat men zich houdt aan de regelgeving."

VVD

VVD-Fractievoorzitter Jozanne van der Velden herkent zich niet in het beeld dat geschetst wordt en blijft achter de VVD-wethouder staan.

Niet fout

Andere partijen leggen zich neer bij de uitleg die ze eerder kregen van burgemeester Antoin Scholten. Deze zei dat Satijn meer ritten maakt vanwege zijn functie als wethouder van economische zaken en zijn rol als loco-burgemeester. VenLokaal en de Lokale Democraten denken dat Satijn niet de fout is ingegaan.
Burgemeester Scholten
De overige partijen konden of wilden nog geen reactie geven, of waren niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook: Venlose VVD-wethouder grossiert in stadsritjes per taxi
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!