Man (69) vrijgesproken van aanrijding na onwelwording

© Fer Traugott
De 69-jarige Emiel Scheffers, die verdacht werd van het veroorzaken van een ernstig ongeluk in Kerkrade in 2014, is vrijdagmiddag vrijgesproken.
Volgens de rechtbank kan hem niet worden verweten dat hij onwel werd, ondanks dat de man leed aan suikerziekte. Hij had verder geen schuld aan het ongeluk. Justitie vond dat de man niet had mogen rijden, omdat hij zich niet lekker voelde en eiste een taakstraf.
Bij een winkelcentrum aan het Carboonplein werden meerdere mensen aangereden, waaronder een baby'tje in een kinderwagen. Drie slachtoffers raakten ernstig gewond.

Aardappelen

De man ging op de betreffende dag aardappelen kopen in de supermarkt. In de winkel voelde hij zich slecht. Naar eigen zeggen stapte hij pas achter het stuur toen hij zich weer beter voelde. Toch ging het na twee bochten mis. Hij raakte onwel en veroorzaakte het ongeluk.

Door de lucht vliegen

"Je wordt er nog elke dag mee geconfronteerd", vertelde Scheffer na de behandeling van de zaak tegen L1. "Ik heb zelfs een tijd gehad dat ik in gedachte het baby'tje door de lucht zag vliegen, terwijl het bij de aanrijding toch in de wagen is blijven liggen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!