Festivalgangers kunnen fluiten naar hun geld na faillissement

Vele tientallen mensen die een kaartje hebben gekocht voor twee festivals in Horst zijn hun geld kwijt.
De mensen kochten online een ticket voor de festivals Absolute 90’s en Maximaal Hollands. Deze zouden op 7 en 9 september in het Kasteelpark Ter Horst worden gehouden. Tijdens het 90's-feestje zouden onder meer Paul Elstak, T-Spoon en Mental Theo optreden.

Failliet

Beide evenementen werden afgeblazen omdat de kaartverkoop tegenviel. Beloofd werd dat iedereen het al betaalde geld voor de kaartjes terug zou krijgen, maar in werkelijkheid kunnen de muziekfans naar hun geld fluiten. De organisator is namelijk failliet.
Op social media melden tientallen mensen dat ze gedupeerd zijn. Een kaartje kostte vijftien euro, voor VIP-tickets moest zeventig euro worden afgetikt. "Waar blijft ons geld", vragen meerdere mensen zich af. Een ander concludeert: "Ik ben bang dat we naar ons geld kunnen fluiten."

Online kaartverkoop

De festivals werden georganiseerd door MaxxEvents uit Driel. Online werden de kaarten verkocht via WeTicket. Een woordvoerder van dat bedrijf laat aan L1 weten niks voor de gedupeerden te kunnen betekenen. "Ik vind het heel vervelend, maar wij regelen alleen de online kaartverkoop."

Tientallen telefoontjes

Het bedrijf zegt elke dag tientallen telefoontjes te krijgen en hoopt dat er snel een curator wordt aangewezen. Mogelijk kunnen mensen dan alsnog aanspraak maken op hun geld. Er zijn echter nog meer kapers op de kust. Ook leveranciers en geboekte artiesten zouden gedupeerd zijn.
Volgens de woordvoerder van WeTickets kwam MaxxEvents al eerder in de problemen door tegenvallende kaartverkopen van andere evenementen. "De slechte voorverkoop voor de evenementen in Horst was waarschijnlijk de doodsteek", zo concludeert hij.
De evenementenorganisator is niet bereikbaar voor een reactie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!