Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'

© ANP/Martijn Beekman
VVD'er Mark Verheijen heeft krachtig afstand genomen van het artikel in NRC Handelsblad waarin hij wordt beschuldigd van het onterecht declareren van duizenden euro's.
Die krant schreef woensdag dat Verheijen in zijn tijd als bestuurder in onze provincie voor duizenden euro's onterecht declareerde.

Lees ook:
-
SP wil Statenvergadering over declaraties Verheijen
- VVD'er Verheijen sjoemelde met declaraties

Sensatiezucht
Volgens Verheijen klopt dat niet. "Maandenlang diepgravend onderzoek hebben [sic] geleid tot een tendentieus artikel met aanwijsbare fouten", zo zegt hij in een eerste reactie tegen L1. "De enkele gevallen waar zaken onbewust door elkaar zijn gelopen moeten door mij worden rechtgezet en terugbetaald. Spijtig genoeg heeft de sensatiezucht het dit keer gewonnen van de nuance en de feiten."

Mark Rutte

Ook premier en collega-VVD'er Mark Rutte springt in de bres voor Verheijen. Volgens Rutte zijn de aantijgingen overdreven en opgepompt. "Als je honderden ritten maakt voor bepaalde nevenfuncties en je maakt een paar keer een declaratiefout, die wordt vastgesteld en die je terugbetaalt, dan vind ik het eerlijk gezegd allemaal erg opgepompt wat vandaag in de krant staat."

Fractievoorzitter Zijlstra

Voor wat betreft VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra kan Verheijen gewoon zijn werk blijven doen: "Mark kan prima zijn werk blijven doen. Hij heeft een paar fouten gemaakt, dat heeft hij ruiterlijk toegegeven. Hij moet het te veel ontvangen geld terugbetalen, maar het hele verhaal is gewoon opgeblazen."
Ook Zijlstra kiest de aanval om zijn Kamerlid te verdedigen. Hij noemt het artikel 'een serieuze poging om Verheijen te beschadigen'.

Reactie provincie

De provincie Limburg heeft met een korte verklating gereageerd: "Het is de verantwoordelijkheid van gedeputeerden zelf om goed en verantwoord gebruik te maken van de faciliteiten die door de provincie ter beschikking zijn gesteld. De controle hierop is streng, maar honderdprocentscontrole is in redelijkheid vrijwel onmogelijk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!