Eerbetoon Chriet Titulaer wordt educatief animatiepoppetje

© Omroep Venlo
Dat de overleden Chriet Titulaer een kunstwerk ging krijgen, dat is geen verrassing.  Maar deze gaat alles behalve traditioneel worden. De Blerickse bekendheid wordt namelijk omgetoverd tot een animatie.
Daan de Haan, één van de twee initiatiefnemers, lichtte vrijdagavond in het programma Nedinscoplein van Omroep Venlo alvast een tipje van de sluier.

Fascinatie

Daan de Haan en zijn compagnon Tim Arts zijn altijd al gefascineerd geweest door de uit Hout Blerick afkomstige Titulaer. Voordat de schrijver, futuroloog, sterrenkundige en tv-persoonlijkheid overleed, bedachten zij in 2016 het idee voor een monument, maar werden op 23 april 2017 door de tijd ingehaald toen Titulaer overleed.

Hologram

Van het maken van een bronzen beeld of traditioneel kunstwerk was geen sprake. "Het monument moet vernieuwend en innovatief zijn, net als Titulaer dat was. Toen kwamen we op het idee om een hologramprojectie van hem te maken en daar zijn we nu hard mee bezig."

Oeuvre

Samen zijn zij in het oeuvre van Chriet Titulaer gedoken. De originele audio van onder andere het programma Wondere Wereld, hebben zij gebruikt en daaroverheen is een animatiepoppetje van hem gemaakt.
En dat zou zomaar eens een succes voor een serie kunnen zijn. "We zijn in gesprek om er educatieve video's van te maken, die bijvoorbeeld in het basisonderwijs gebruikt kunnen worden om kinderen technische en digitale mogelijkheden uit te leggen."

Beeldbuis

In Blerick zullen de animaties terug te zien zijn in een grote televisie die op het Zalzershof moet komen. "Mensen kunnen in een beeldbuis stappen en de filmpjes beleven."
Naar verwachting zal het eerbetoon aan Chriet Titulaer op 23 april, een jaar na zijn overlijden, onthuld worden.