Politie slaat groot alarm om 'beschieting' in Echt

© Politie Echt
De politie is vrijdagnacht in actie gekomen voor een beschieting vanuit een passerende auto in Echt. De politie sloeg meteen groot alarm en seinde ook de Landelijke Eenheid en de Belgische politie in.
Het was in eerste instantie namelijk niet duidelijk met wat voor wapen er geschoten werd. Het bleek om een paintball wapen te gaan, waarmee vandalen onder meer verkeersborden besmeurden met gele verf.

Paintball wapen

Rond 01:15 uur kreeg de politie een melding dat iemand op zijn balkon met een handvuurwapen zou zijn beschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Met het paintball wapen was niet alleen op het balkon gevuurd. In onder andere de Bosstraat, Peijerstraat, Zuiderpoort, Aasterbergerweg, Diepstraat, Sint Jorisstraat en Noorderpoort in Echt waren meerdere verkeersborden, winkelruiten en auto's beklad met gele verf.

Verfpatronen

Op de Aasterbergerweg werd het voertuig van de vandalen gevonden. De twee inzittenden hadden een paintball wapen bij zich. Ook lagen er in de auto een flinke hoeveelheid CO2- en verfpatronen. De verdachten werden aangehouden en de auto is in beslag genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!