Ex-PvdA-raadslid Bart Smeets maakt overstap naar CDA

Ex-PvdA-raadslid Bart Smeets staat derde op de lijst van het CDA-Landgraaf voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.
Smeets stapte vorig jaar december na zeven jaar uit de fractie van de PvdA omdat hij het niet eens was met de koers op herindeling van Landgraaf en Heerlen. De PvdA in Landgraaf is daar groot voorstander van.

Overstap

Hij ging sindsdien verder als eenmansfractie onder de naam PRO Landgraaf. In september werd al bekend dat Smeets serieus dacht aan een overstap naar het CDA. Hij werd toen op proef lid van het CDA. Nu maakt hij dus definitief de overstap en krijgt hij met de derde plaats meteen een verkiesbare plek.
De ledenvergadering van het CDA-Landgraaf koos wethouder Marlies Dreissen als lijsttrekker, net als in 2014. Fractievoorzitter Gaston Huth staat op de 2e plaats van de kandidatenlijst.

Opvallende naam

Opvallende naam is verder die van de 19-jarige Stijn Kropman op plaats 5. Kropman is voorzitter van het CDJA-Limburg, de jongerenafdeling van het CDA. Wethouder Ramon Lucassen is lijstduwer.
Profiteren
Het CDA heeft momenteel 3 van de 25 zetels. De partij hoopt te profiteren van haar verzet tegen - de inmiddels afgeketste - herindeling met Heerlen.