Felle kritiek op onderzoek 'politiemol' Mark M.

© Facebook/Mark M
De Nationale Politie heeft felle kritiek geuit op de manier waarop het corruptie-onderzoek naar de Weertse politierechercheur Mark M. is uitgevoerd.
In het onderzoek heeft de Rijksrecherche slechts een fractie zicht gekregen op de criminele verdiensten van de M.. Hij zou zo'n 764.000 euro als mol verdiend hebben, maar het onderzoek komt niet verder dan een tiende van dat bedrag. Dat schrijft het NRC.

Doorspelen politie-informatie

Mark M. werd op 29 september 2015 aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorspelen van politie-informatie aan 48 voorname leden van de Brabantse en Limburgse onderwereld. Ze zouden hem daar rijkelijk voor beloond hebben door bij M. een 'abonnement' af te sluiten. Inschrijfgeld was 5000 euro en daarna zouden ze hem 1000 euro per maand hebben betaald.

Te vroeg ingegrepen

Naast de kritiek op het onderzoek had de recherche, volgens de Nationale Politie, de Weerter politieagent ook langer moeten observeren en is er te vroeg ingegrepen. Er had meer bewijsmateriaal verzameld kunnen worden. Maar de recherche is het daar niet mee eens. Als zij Mark M. langer zijn werk hadden laten doen, dan waren er wellicht mensenlevens in gevaar gekomen.

Oekrainse liefde

M. mocht het onderzoek verder in vrijheid afwachten en verhuisde voor de liefde naar Oekraine. Ook daar heeft justitie een onderzoek naar de Weertenaar gedaan en stuitte op een opvallende lening en forse uitgaven.

Geen extra bewijs

Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laat aan De Limburger weten dat er geen extra bewijsmateriaal is gevonden. Hij stelde eerste al dat justitie de tonnen die Mark M. zou hebben verdiend niet hard kan maken.
Aanstaande maandag begint de inhoudelijke behandeling tegen Mark M. bij de rechtbank in Den Bosch.