Zoektocht naar geld Haffmans afgerond

© archief MGL
Jos Schreurs dacht in één jaar klaar te zijn, maar het kostte hem uiteindelijk zeven jaar om door deken Haffmans van Gulpen verduisterd kerkgeld te achterhalen. De zoektocht is nu beëindigd.
Precies tien jaar geleden onthulde De Limburger dat politie en justitie onderzoek deden naar grootschalige fraude door deken Joep Haffmans van Gulpen-Gronsveld.

Niet eenvoudig

Hij zou minstens 1,25 miljoen euro van het armbestuur van het dekenaat hebben verduisterd. De opdracht van het bisdom Roermond aan deken Schreurs om zo veel mogelijk geld terug te halen, bleek niet eenvoudig. Haffmans had voor hij in juli 2007 overleed wel zijn malversaties opgebiecht, maar slechts deels openheid van zaken gegeven.

Rekeningen

De jacht op het nog niet verbraste geld begon met informatie van justitie over bankrekeningen van Haffmans. Schreurs: "Daar stond een behoorlijk bedrag op. Maar we wisten dat er meer rekeningen moesten zijn." Hoeveel hij er heeft ontdekt, wil Schreurs niet kwijt.
Dinsdag in De Limburger een reconstructie over de zaak-Haffmans, ook te lezen op Limburger.nl!
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!