Baby transgenderstel blijft alleen: 'Het was een horrorshowtje'

Transgenderduo Louisa & Rosanna uit Venlo. © TLC
De Venlose baby Mikai van transgenderkoppel Louisa en Rosanna blijft enig kind. De ouders gaan namelijk niet voor een tweede.
Eind december werd de kleine geboren. De bevalling was nogal een dingetje, zo biechtten de twee openlijk op in een filmpje bij RTL Boulevard. "Het heeft 14 uur geduurd. Ze wilden eigenlijk een keizersnede, maar dat wilde Rosanna niet", vertelt Louisa.

In de beugels

Tijdens de bevalling had Louisa haar telefoon in de aanslag om het bijzondere moment vast te leggen. "Ik lag met de benen in de beugels", vertelt Rosanna. "Ik zei: 'zal ik maar even een selfie maken'."
Desondanks is de geboorte van Mikai voor het paar het mooiste wat hen is overkomen. Ze maakten zelfs een speciaal lied voor de kleine.

Horrorshowtje

De bevalling kende een nogal bloederig einde, zo blijkt uit de woorden van de kersverse ouders in het filmpje van RTL Boulevard. "Het bloed liep er gewoon uit. Het was wel even een horrorshowtje op het einde, maar we hebben ook wel veel gelachen." De baby woog volgens de ouders negen pond. "Dat krijg je er niet zomaar uit. Dat pas niet uit dat kleine gaatje, dus ze moesten wel knippen."

Nageslacht

Rosanna is bezig met de transitie naar man. Dat traject gaat in maart van start en dus blijft het nageslacht beperkt tot een kindje. "De keuze staat vast dat ik geen tweede kindje ga baren."
En dat Mikai een apart stel ouders heeft, daar willen ze liefst zo min mogelijk aandacht aan besteden. "Het is belangrijk dat hij de rolverdeling van het gezin weet. Hij stelt op een bepaald moment zeker wel de vraag hoe het zit, maar dat moment wil je zo lang mogelijk uitstellen."