Huisarrest verdachte brandweerlieden Onderbanken voorbij

De palletopslag in Bingelrade ging in augustus 2014 in rook op © Archief L1
De drie brandweerlieden die worden verdacht van verschillende brandstichtingen in de gemeente Onderbanken, zijn in voorlopige vrijheid gesteld door de rechtbank.
Het proces zal naar verwachting nog minstens maanden duren. De rechtbank in Maastricht vindt dat te lang om het drietal in voorlopige hechtenis te houden.

Schokeffect te overzien
Kevin H., Rick S. en Darko G. zaten overigens niet in de gevangenis. Allen hadden zij huisarrest. "Gezien de tijd die er inmiddels is verstreken, denken wij dat het schokeffect te overzien is wanneer deze mensen terugkeren in de samenleving", zegt de rechter.

Vier branden
Het drietal is in dienst bij de vrijwillige brandweer in Onderbanken. Ze worden sinds juli 2014 verdacht van minstens vier branden. Tijdens de regiezitting heeft het Openbaar Ministerie drie nieuwe strafbare feiten toegevoegd aan die lijst. Het gaat om twee brandstichtingen in de gemeente Brunssum en één in Onderbanken.

Darko G. heeft in een eerder stadium bekend. De andere twee verdachten ontkennen iedere betrokkenheid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!