Man uit Rimburg niet vervolgd voor moord op broer

De politie doet in januari 2016 uitgebreid onderzoek in een huis in Rimburg. © Frank Moonen
De mysterieuze moordzaak in Rimburg blijft vooralsnog onopgelost, nu Patrick B. niet wordt vervolgd voor de moord op zijn broer.
Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen de moordverdachte geseponeerd. Volgens De Limburger is er niet genoeg bewijs tegen de man.

Raadsels

Patrick B. werd verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn broer. Deze verdween 21 jaar geleden op raadselachtige wijze. De 40-jarige man zou destijds op wereldreis zijn gegaan, maar daarvan keerde hij nooit terug. Van zijn vermissing werd nooit melding gemaakt.
De politie start in januari 2016 een onderzoek rond het 'moordhuis' in Rimburg. © Manuel den Braber

Gedumpt

Pas in 2013 begon de politie met onderzoek, nadat er informatie binnenkwam dat iemand in de jaren negentig was omgebracht en dat het lijk was gedumpt in een groeve, vlak over de Duitse grens. Een zoektocht leverde niks op.

Moordhuis

In januari vorig jaar waren er ineens weer ontwikkelingen in de zaak. Er werd toen onderzoek gedaan in een huis in Rimburg. Politie en justitie dachten dat Perry B. daar in 1996 gedood zou zijn. Zijn broer Patrick werd aangemerkt als verdachte, maar nu blijkt dat er te weinig bewijs is.
Met graafmachines werd in 2013 op de Tevenerheide vergeefs gezocht naar het lijk van de verdwenen Perry B. © L1/Twan Senden