Video: Schutterijen trotseren warmte op ZLF

© archief L1
56 schutterijen namen zondagmiddag deel aan het Zuid-Limburgse Federatiefeest (ZLF) in Nieuwstadt. Het schuttersfeest beleefde een warme editie met bijna dertig graden op de thermometer.
Voor de bordjesdragers, bielemannen, tambour-maîtres en konings- en keizersparen was het dus extra zwaar zondag. Veel van de rollen in de schutterijen gaan gepaard met dikke uniforms en dito bontmutsen. Toch werd er nauwelijks geklaagd door de deelnemers. "Ik zit niet te wachten op een zomerkostuum, ik draag dit uniforma met trots", liet een van de vele tambour-maîtres weten.

Optocht

Zondagmiddag trokken de schutterijen muziekmakend door de straten van Nieuwstadt. Over publieke aandacht hadden ze niet te klagen. Er stond genoeg volk langs de kant dat de verleiding van het zwembad of een mooie Touretappe liet schieten voor het schutterijspektakel.

Schieten

Na de optocht en een defilé werd er natuurlijk ook geschoten op het feestterrein door de aangesloten schutterijen en broederschappen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!