Invallen op tientallen plekken vanwege groot drugsonderzoek

© Openbaar Ministerie
Op tientallen plekken in onder meer Limburg is groot onderzoek gedaan naar de productie van synthetische drugs.
Onder meer in Weert is binnengevallen in een garagebox. Hier werden vier grote drukvaten gevonden in een garagebox. Die vaten worden vaak gebruikt voor de productie van drugs, zo meldt justitie.

Woonboten
Volgens RTV Maastricht zijn ook in Maastricht controles uitgevoerd. Een aantal woonboten in Bosscherveld werd gecontroleerd, maar die acties zouden niks hebben opgeleverd.
Samenwerking
Het onderzoek wordt uitgevoerd door politie, Openbaar Ministerie en verschillende gemeenten. Er wordt in totaal onderzoek gedaan op tientallen plaatsen in Limburg en Brabant. Op welke andere plekken in Limburg invallen zijn gedaan, is niet bekend.

Brabant
In Noord-Brabant vond de politie op meerdere plekken grondstoffen voor drugs. Zo werd in een loods in Waspik zo'n 49.000 liter formamide ontdekt: een grondstof voor de productie van amfetamine.

In Mariahout deed een arrestatieteam een inval in een huis. Daar werd onder meer platinapoeder gevonden, dat wordt gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Bij een doorzoeking in een woning in Tilburg werd een vriezer met vermoedelijk grondstoffen gevonden en een aantal zakken met nog onbekend poeder.

Ook in Belgïe werden acties uitgevoerd.