'Persoon dna-match zaak Verstappen niet meteen verdacht'

© L1
Als het dna-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen leidt tot een match, wil dat niet zeggen dat die persoon meteen verdacht is.
"Het zou wel een doorbraak zijn", zegt hoofdofficier van Justitie Jan Eland in L1-Avondgasten.

Spoor

Hij hoopt dat het dna-onderzoek onder 21.500 mannen leidt tot het vinden van de persoon die in 1998 zijn dna achterliet op de kleding van Nicky. Justitie wil niet zeggen om wat voor spoor het gaat. Via familie van die persoon wordt gehoopt op het vinden van de dader.

Het net sluit

"Als dat lukt dan kunnen wie de persoon tot verdachte maken want hij heeft veel uit te leggen. Maar ook bij een match zullen we wel meer bewijsmateriaal moeten vinden want alleen dna-match zegt niet alles. Het net zal zich daarna pas sluiten", aldus Eland.

Omvangrijke dossier

Hij verwacht niet dat het een persoon is die in de zaak al eens is genoemd of in het omvangrijke dossier voorkomt. Alle verdachten zijn in het verleden al onderworpen aan een dna-onderzoek maar zonder resultaat.

Kansen

Over de kansen van deze laatste poging de dader te vinden durft Justitie niets te zeggen. "Maar als we er niet in zouden geloven, zouden we er niet aan beginnen."
Op 24 februari start het onderzoek.