Buit gewapende woningoverval Velden gevonden

Een geldbedrag dat vorige week is buitgemaakt bij een gewapende woningoverval aan Hasselt in Velden, is aangetroffen bij de opgepakte verdachte.
Bovendien gaat de politie inmiddels uit van niet drie of vier maar zeker vijf verdachten. Een aantal van hen droeg een jasje met het woord 'politie' erop. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Verdachte

De verdachte die op donderdagmiddag 12 februari ruim vijf uur na het gewelddadig incident op de Schandeloseweg in Velden is gearresteerd, betreft een 48-jarige man uit Eindhoven. Hij is inmiddels aan de rechter-commissaris voorgeleid en blijft nog zeker twee weken vastzitten. Over de hoogte van de buit wil de politie niets kwijt.

Gewapende overval

Bij de gewapende overval raakte vorige week een van de twee bewoners gewond aan zijn hoofd.
De overvallers drongen rond 10.30 uur het huis binnen en vluchtten even later: in ieder geval twee in een blauwe BMW en twee te voet via een nabijgelegen weiland.

Zoekactie

Direct na de overval werd de omgeving afgezet voor een grootscheepse zoekactie met onder meer een helikopter van de Duitse politie. Mensen werd verzocht binnen te blijven. Bij de woning werd een busje afgesleept, de politie onderzoekt nog of dit voertuig bij de overval is gebruikt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!