Hartverwarmend: Mentor steekt leerling hart onder de riem

© Facebook
Een leraar van het Graaf Huyn College in Geleen heeft een van zijn leerlingen, die een moeilijke periode achter de rug heeft, op een bijzondere wijze een hart onder de riem gestoken.
De 14-jarige Luc Hensgens uit Puth moest vrijdag zijn rapport ophalen.

Uitgeprinte versie

Daar had hij niet zoveel zin in. Niet omdat zijn punten niet goed waren, maar vooral omdat de tiener het overbodig vond. Zijn ouders hadden via het schoolsysteem al zijn punten al gezien. Volgens de scholier was het slechts een uitgeprinte versie.

Ziekte

De mentor had voor Luc iets bijzonders gemaakt. De jongen kreeg niet alleen zijn rapport, maar ook een speciale boodschap. Dit omdat de tiener een moeilijke periode achter de rug heeft omdat bij zijn vader een ongeneselijke vorm van beenmergkanker is geconstateerd.

Eendracht

De vader van de jongen heeft een foto van het persoonlijke briefje op zijn Facebookpagina gezet. "Kerst vieren draait volgens mij om liefde, verbondenheid en eendracht met mensen waar je van houdt", valt er te lezen. "Jouw gezin is liefdevol, verbonden en eendrachtig en jouw karakter, inzet en gedrag is daar het gevolg van." Op het rapport van Luc was niks aan te merken. "Je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Je hebt het geweldig gedaan", schrijft de mentor.

Ontroerd

De zieke vader is geraakt door het briefje. "Stil en ontroerd zijn wij hiervan", schrijft hij erbij.