'Van Rey lekte jarenlang geheime informatie naar Van Pol'

© Franco Gori (MGL)
De van corruptie verdachte Roermondse ex-wethouder Jos van Rey heeft jarenlang vertrouwelijke informatie gelekt naar projectontwikkelaar Piet van Pol.
Dat blijkt volgens NRC uit een rechtshulpverzoek dat het openbaar ministerie in 2013 en 2014 aan de Verenigde Staten deed.

E-mail en iPad

In het rechtshulpverzoek wordt aan de VS gevraagd twee iPads van Van Rey uit te laten lezen bij Apple. Ook werd de inhoud van zijn e-mail account opgevraagd bij Microsoft, inclusief contactenlijst, foto's en agenda.

Geheime onderonsjes

Uit het rechtshulpverzoek valt op te maken dat Van Rey geregeld geheime onderonsjes had met de projectontwikkelaar. Die zouden al zijn begonnen toen de politicus in 1998 wethouder werd in Roermond.

Onderzoek

Justitie startte in de zomer van 2012 een onderzoek naar de toenmalige wethouder en VVD-senator. Daaruit bleek volgens justitie onder meer dat Van Rey zich voor bijna 100.000 euro had laten omkopen door Van Pol. Het gaat onder meer om voetbalreisjes, bezoeken aan vastgoedbeurzen, en vakanties in de villa van Van Pol in Frankrijk.

Rechtszaak

Van Rey en Van Pol stonden in januari het eerst voor de rechter. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.
Lees hier de eerdere berichtgeving over Jos van Rey.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!