Arion trekt in grensoverschrijdend pand op Avantis

© Archief L1
Arion is begonnen met de verhuizing naar een nieuw pand op industrieterrein Avantis in Heerlen. Het nieuwe pand is gebouwd op de grens van Nederland en Duitsland.
Het bedrijf, dat producten voor de zorg maakt, is vier jaar in de weer geweest met de voorbereidingen en de bouw van het grensoverschreidend pand. Dat komt volgens eigenaar Erik Joosten door de ligging.

Grens

"De grens loopt precies door ons gebouw. Daardoor moeten we voldoen aan de Nederlandse en Duitse wetten." Veel tijd is volgens Joosten gestoken in overleg met autoriteiten. "Zo heeft de Duitse brandweer andere eisen dan de Nederlandse."

Duitse markt

Arion heeft gekozen voor een grensoverschrijdend pand omdat dat fiscaal aantrekkelijk kan zijn. Maar het bedrijf denkt nu ook een betere ingang op de Duitse markt hebben. "Daarnaast kunnen we makkelijker Duitse medewerkers aantrekken", aldus Joosten. "Die willen niet over de grens werken. Bij ons kunnen ze werken in ons Duitse bedrijf."

Swash

Bij Arion werken in Limburg 100 mensen. Het heeft ook verschillende locaties in andere landen. Het is bekend geworden door Swash. Daarmee kunnen mensen gewassen worden zonder water. Het maakt ook hulpmiddelen om steunkousen aan te trekken.