Vrachtwagen in brand na aanrijding met trein

© Fer Traugott
Een vrachtwagen is dinsdagochtend in brand gevlogen na een aanrijding met een goederentrein op het spoor tussen Blerick en Sevenum.
Het ongeval gebeurde rond 04:45 uur op een spoorwegovergang bij de Columbusweg.

Geen gewonden

De brandweer rukte massaal uit. De machinist van de trein en de vrachtwagenchauffeur zijn allebei ongedeerd. Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. Er is dan ook geen gevaar voor omwonenden.

Geblokkeerde remmen

Volgens de vrachtwagenchauffeur bleef zijn oplegger met geblokkeerde remmen steken op de spoorwegovergang. Hij probeerde verschillende keren los te komen, maar dat mislukte. Uiteindelijk heeft hij de cabine verlaten, en met handgebaren nog geprobeerd de treinmachinist te waarschuwen. Die kon echter niet meer remmen, en botste op de vrachtwagen. De truck werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd.

Treinverkeer

De opruimwerkzaamheden en het onderzoek gaan naar verwachting nog de hele dag duren. De Eindhovenseweg zal wel zo snel mogelijk weer open gaan voor het verkeer. Door het ongeval rijden er voorlopig geen treinen tussen Venlo en Eindhoven. Er worden bussen ingezet op het traject.
© Track '88