Musea Kerkrade in problemen, provincie betaalt 1,7 miljoen

© Museumplein Limburg
Het Museumplein Limburg in Kerkrade heeft in het eerste jaar fors minder bezoekers getrokken dan verwacht.
Voor 2016 werd gehoopt op een kleine 160.000 betalende mensen, dat aantal blijft echter steken op 128.000. Daardoor wordt zo'n 500.000 euro misgelopen, stelt directeur Hans Gubbels.

Andere tegenvallers

De drie instellingen - Cube Design Museum, Columbus Earth Theater en Continium - kregen nog enkele andere tegenvallers te verwerken. Zo zijn verwachte bijdrages van fondsen als de BankGiro Loterij en het Mondriaan Fonds niet binnengekomen (790.000 euro) en hebben ‘kinderziektes’ 140.000 euro aan extra kosten veroorzaakt.

1,7 miljoen

De provincie springt nu bij voor 1,7 miljoen euro, schrijft gedeputeerde Ger Koopmans in een brief aan Provinciale Staten. Om te voorkomen dat de musea in het volgend jaar weer in de financiële problemen komen, moet aan een ‘aanvalsplan’ worden gewerkt.

Ademruimte

Museumdirecteur Hans Gubbels is opgetogen over de bijdrage van de provincie. "We zijn blij dat de provincie ons meer ademruimte geeft en ons niet onze ambities laat aanpassen. Want ik ben ervan overtuigd dat de genoemde bezoekersaantallen haalbaar zijn."
Meer over dit onderwerp in De Limburger van maandag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!