U2NL trekt stekker eruit na excuses Oranjerie

© U2NL Facebook
Een dag nadat bekend werd dat theater De Oranjerie in Roermond zijn excuses aanbood aan de bezoekers van het optreden van coverband U2NL, trekt die groep de stekker eruit.
De media-aandacht die de tribute-band kreeg naar aanleiding van het optreden gaf de muzikanten zo'n nare smaak, dat ze besloten de band op te heffen.

Grote aanslag

"Dit heeft zo’n grote aanslag geleverd op ons vertrouwen als bandleden in de toekomst, op onze kracht en vooral op ons plezier in het samen muziek maken, dat we niet verder kunnen," staat te lezen op de facebookpagina van U2NL. U2NL bestond 12 jaar, en gaf naar eigen opgave zo'n 400 optredens. De concerten die nog op de agenda stonden, worden geannuleerd.

Technische problemen

De band speelde op 9 mei dit jaar in De Oranjerie in Roermond voor zo'n 250 mensen. Het optreden was beslist niet 'even better than the real thing': bij het theater kwamen daarna zoveel opmerkingen over het optreden binnen, dat de bezoekers een brief kregen met daarin excuses van De Oranjerie. Ook kregen de bezoekers van de U2-act een gratis kaartje voor een andere voorstelling. Volgens de band zelf waren de problemen in Roermond overigens van technische aard.
Maar hoe goed of 'bad' is U2NL eigenlijk? Vergelijk zelf het nummer Bad:
Hier in de versie van U2...
...en dit is de uitvoering van U2NL.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!