Venray trekt beurs voor glasvezel

De meerderheid van de gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met een bijdrage van 50.000 euro voor het werven van klanten voor een glasvezelnetwerk in Venray. Eerder werd al 30.000 euro hiervoor uitgetrokken.
Vooral de coalitiepartijen spraken hun vertrouwen uit in de "techniek van de toekomst". CDA-fractievoorzitter Toon Loonen stelde dat bondskanselier Angela Merkel zich in het kader van de "digitale revolutie" zou hebben laten ontvallen dat "ook de laatste boerderij in Duitsland glasvezel moet krijgen".

Ook in buitengebied
Glasweb Venray, een initiatief van de dorps- en wijkraden in Venray, wil een glasvezelnetwerk in de hele gemeente aanleggen, dus ook in het buitengebied. Bij het eerste peilmoment eind 2014 kwam de burgercoöperatie nog veel aanmeldingen tekort, vooral in de wijken.

Met een gerichte reclamecampagne hoopt Glasweb voor 1 juni alsnog genoeg mensen te overtuigen.

'Doof'
De oppositiepartijen, exclusief de PvdA, wilden niet nog eens de beurs trekken. Ze gaven te kennen dat eerder ook al eens 48.500 euro subsidie was gegeven, zodat het totaal op 130.000 euro komt. Ze hebben de indruk dat de inwoners in Venray-kom, die al over snel internet beschikken, geen behoefte hebben aan glasvezel. Volgens fractieleider Carla Brugman van PP2 toont het college zich "doof voor tegenargumenten", omdat het een sympathiek burgerinitiatief niet de nek om wil draaien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!