Doek valt definitief voor defensiekantoor Eygelshoven

© Istock
Het doek is definitief gevallen voor het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.
De Tweede Kamer verwierp een motie van PvdA-kamerlid Lilianne Ploumen om het kantoor voor Limburg te behouden en te verhuizen naar een pand in Kerkrade.

Steun

De motie kreeg behalve van de PvdA alleen steun van SP, PVV, Partij voor de Dieren, 50Plus en het Forum voor Democratie. Samen hebben die partijen 54 van de 150 zetels. Vorig jaar verzette de Tweede Kamer zich nog massaal tegen de sluiting van Eygelshoven en een verhuizing naar Utrecht.

Knops

Onder aanvoering van oud-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom werd toen afgedwongen dat de sluiting 'grondig moest worden heroverwogen'. Ook werd uitgesproken dat die in strijd was met eerdere toezeggingen en dat gekeken moest worden naar alternatieve locaties inde regio. Maar een aantal partijen waaronder het CDA denkt daar nu anders over en steunt alsnog de sluiting van het betaalkantoor in Eygelshoven.

Besparing

Daarmee volgen ze de lijn van VVD-staatssecretaris Barbara Visser. Die stelt dat verhuizing naar de Kromhoutkazerne in Utrecht een besparing oplevert van 280 duizend euro. Bovendien zou zo efficiënter gewerkt kunnen worden omdat de andere financiële afdelingen van defensie daar ook zitten.

Verhuizing

Bij het betaalkantoor in Eygelshoven werken momenteel nog 44 mensen waarvan 9 op uitzendbasis. Een deel van hen verhuist mee naar Utrecht.