Intimidatie en geweld vrachtwagenchauffeurs aangepakt

© iStock
Goed nieuws voor Limburgse chauffeurs die op internationale routes richting Engeland rijden. Belgische parkeerplaatsen worden vanaf maandag namelijk extra beveiligd.
Chauffeurs roepen al langer om maatregelen tegen migranten die proberen in te breken in vrachtauto's om zo mee te liften naar Groot-Britannië.

Intimidaties

Steeds vaker krijgen chauffeurs te maken met intimidaties en zelfs met geweld. Jacques van der Linden van belangengroep Chauffeursnieuws.com is dan ook blij dat de Belgen nu actie ondernemen. Er zijn volgens hem maandelijks 20 tot 25 incidenten met wanhopige migranten op vrachtwagenparkeerplaatsen.

Beveiliging

Om dat tegen te gaan heeft de Belgische Minister van Binnenlandse Zaken nu maatregelen aangekondigd. Vijf Belgische parkeerplaatsen krijgen beveiliging van zonsondergang tot zonsopgang. Welke parkeerplaatsen dat zijn, is niet bekendgemaakt.

Bewapenen

Van der Linden hoopt dat de Belgische maatregelen navolging krijgen in andere landen. Er moet volgens hem een veilige corridor ontstaan van de Belgische en Nederlandse havens en het Duitse achterland. "Nu zijn sommige chauffeurs zo bang dat ze zich bewapenen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn."