Het L1NWS van vrijdag 13 oktober

© L1
* Woede in Landgraaf over fusiebesluit* Aftrap van het Oktoberfeest* Bejaarde man op camping misbruikte kinderen

Gemeente Landgraaf reageert furieus op beslissing herindeling kabinet

De herindeling tussen Heerlen en Landgraaf is zo goed als zeker. De ministerraad heeft daar vanmiddag mee ingestemd. Het voorstel om de twee gemeenten samen te voegen is naar de Raad van State gestuurd. Daarna moeten de Tweede en Eerste Kamer nog hun fiat geven. Heerlen reageert verheugd. Zoals te verwachten is het gemeentebestuur van Landgraaf furieus. (Bekijk de video)

Oktoberfeest in Sittard gaat in volle schwung

Het zou voor Sittard wel eens het drukste oktoberfeest ooit kunnen worden. Gezien het verwachte mooie weer kan de teller zomaar hoger dan de 200 duizend bezoekers van vorig jaar eindigen. (Bekijk de video)
Venlonaar verdacht van misbruik van kinderen van kinderen
Een bejaarde man, afkomstig uit Venlo wordt ervan verdacht dat hij op een camping in Lierop, kinderen heeft misbruikt. Bij een van de meisjes zou het misbruik over een periode van 17 jaar hebben plaatsgevonden. De man is afgelopen dinsdag opgepakt. (Bekijk de video)

Zuidelijk spoor voor Chemelot-terrein

Over vier jaar moeten goederentreinen van het Chemelot-terrein bij Geleen zonder problemen naar het zuiden kunnen rijden. Al jaren wordt er gesproken over een betere aansluiting op het spoorwegennet. De definitieve plannen zijn nu klaar. (Bekijk de video)

Internationale Dag van de Witte Stok

Zou U het in hoofd halen om met een blinddoek en een witte stok een drukke straat over te steken? En dat op vrijdag de 13e. In Sittard was het mogelijk, vandaag tijdens de Internationale Dag van de Witte Stok. Een actie met een duidelijk doel voor ogen. (Bekijk de video)

Belfeld zit na 105 jaar zonder slagerij

Zo opa, zo vader en zo zoon. Na drie generaties slagers gaat de winkel echt dicht. Slagerij Hoezen in Belfeld heeft er 105-jaar opzitten. Opvolging is er niet. (Bekijk de video)

Roda wil staart eredivisie verlaten

Roda maakt zich op voor de kraker tegen concurrent NAC. Morgenavond moeten de Kerkradenaren de broodnodige punten binnenslepen om weg te komen uit de staart van de eredivisie. Het wegvallen van de geblesseerden Djim en Paulissen is een tegenvaller voor trainer Molenaar. Is dit het moment om Sanharib Malki in te lijven? (Bekijk de video)