Arriva treft regeling met 90 treinreizigers

© Wouter Daman
Arriva heeft met 90 personen een afspraak gemaakt over een overgangsregeling, omdat hun treinabonnement fors duurder is dan onder de vorige vervoerder Veolia.
CDA-gedeputeerde Hubert Mackus meldt dat in een brief aan de statencommissie mobiliteit naar aanleiding van vragen van SP en PvdA.

Heuvelland

Het gaat voornamelijk om abonnementen voor de Heuvellandlijn. Dat is de treinverbinding tussen Maastricht, Heerlen en Kerkrade. Onder Veolia golden speciale tarieven en kortingen op dit traject. Maar met de komst van Arriva in december vorig jaar zijn die afgeschaft.

Tarieven

Nu gelden in heel Limburg dezelfde tarieven voor bus en trein. Begin dit jaar werden vooral forensen op de Heuvellandlijn geconfronteerd met de prijsverhoging van soms honderden euro's toen zij hun jaarabonnement wilden verlengen. Onlangs gold dat bij het begin van het schooljaar voor scholieren.
Gedeputeerde Mackus vermeldt ook in zijn brief dat bij de provincie het afgelopen jaar ruim 15 personen een klacht hebben ingediend over de tariefswijziging waarvan 2 in augustus. Al deze mensen zijn doorverwezen naar Arriva voor de overgangsregeling, aldus Mackus.