1Lunch: Gevaar voor fruittelers nog niet geweken

© iStock
* Mogelijke brandstichter blijkt ex-bewoner* Yannis Anastasiou naar KV Kortrijk?* Niet één, maar twee roofvogels
Opgeluchte fruittelers
Fruittelers in Zuid-Limburg konden vanochtend eventjes opgelucht ademhalen: de temperatuur daalde vannacht namelijk niet onder het vriespunt waardoor de bloesems niet kapot zijn gevroren. Komende nacht wordt echter opnieuw vorst verwacht en daarmee is het gevaar voor fruittelers dus nog niet geweken. Lees hier meer.

Oeuvreprijs voor Johnny Hoes

In zijn eigen Telstar-studio in Weert krijgt Johnny Hoes vandaag, de dag dat hij honderd jaar zou zijn geworden, een lifetime achievement award voor zijn gehele oeuvre. In 1963 begon de geboren Rotterdammer in Weert zijn eigen platenmaatschappij. Hij verkocht meer dan 40 miljoen platen, cassettes en cd's. Lees hier meer.
Ex-bewoners is verdacht
De 23-jarige Tsjech die verdacht wordt van brandstichting in een chalet op vakantiepark Hommelheide in Susteren, woonde een paar dagen geleden nog in diezelfde vakantiewoning. Hij werd afgelopen zaterdag van het park verwijderd, omdat hij zich niet aan de regels hield. Lees hier meer.
Twee roofvogels rond Sittard
Er vliegt niet één ontsnapte oehoe rond in de lucht boven Sittard, maar twee. Toen er twee weken geleden namelijk een oehoe ontsnapte uit het dierenpark in Gangelt, ontsnapte er ook zo'n zelfde uil uit de tuin van een echtpaar in Grevenbicht. Beide roofvogels zouden inmiddels al een paar keer gezien zijn in de omgeving van Sittard. Lees hier meer.
De vermiste oehoe Rhea uit Grevenbicht © 1Limburg via Macy Kabo
Roda-trainer in beeld bij KV Kortrijk
Het Belgische KV Kortrijk heeft een oogje laten vallen op de huidige Roda-trainer Yannis Anastasiou. De kans is namelijk niet groot dat de 44-jarige Griek in Kerkrade nog een jaar als trainer aan het roer mag blijven staan. Anastasiou ligt momenteel stevig onder vuur nu Roda alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen. Lees hier meer.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.